RSS

”Darkside” av Tom Becker

28 Okt

Darkside av Tom Becker

Jag nämnde tidigare att jag börjat läsa Darkside. Som med så många andra böcker är det ett boktips jag fått från Bokhororna – har du inte kollat in deras blogg än, så gör det! Darkside är en skräckis, klassad som ungdomsbok, och den har allt man kan begära av en riktigt skön rysare.

Under en skolutflykt försvinner en tonårig pojke mitt i folkvimlet i London. Ingen ser honom försvinna, han går bara upp i rök. På annat håll strövar Jonathan Starling omkring på Londons gator när han upptäcker att han är förföljd. En mystisk kvinna med en sövande parfym och en jättelik man följer varje steg han tar. Vilka är de? Vad vill de? Vill de verkligen kidnappa Jonathan, och i så fall, varför? Jonathans pappa har precis blivit sjuk och intagen på psyket igen, och Jonathan tvingas nu fly för sitt liv. Det enda han vet är att han måste ta reda på sanningen. Sanningen om sin pappas sjukdom, och sanningen om den plats hans pappa kallar för Darkside.

Och mot alla odds hittar Jonathan till Darkside – en obeskrivlig plats där människorna är onda, dit ljuset aldrig når, och dina värsta mardrömmar blir till verklighet.


Darkside är en spännande och inte så lite kuslig berättelse om en värld så annorlunda den vi är vana. Här finns varulvar, onskefulla människor och vanliga dödliga, och – värst av allt – Darkside finns precis mitt i bland oss, om vi bara väljer att se. En riktigt bra skräckis för lite äldre barn.

Annonser
 
 

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s