RSS

”Flickvännen” av Karolina Ramqvist

23 Feb

Flickvännen av Karolina RamqvistKarin är ensam hemma. När John, hennes pojkvän, gick på morgonen hade han på sig nya träningskläder och nya joggingskor. Karin fick en ny mobiltelefon, med kontantkort, så klart. Innan John stängde dörren ropade han ”vi ses snart”.

Och nu går Karin där, i sitt och Johns fantstiska hus, och bara väntar. Väntar på att telefonen ska ringa. På att John ska komma hem. På att det ska vara över för den här gången.

John är inte som andra killar, han försörjer sig på brott – misshandel, inbrott, indrivning, värdetransportrån, vad som helst som ger stora pengar. Och när han är borta är det enda Karin kan göra att fundera över sitt och Johns liv. Varför har hon fastnat för en kille som försörjer sig på våld och brott? Hur skulle det vara om han var en vanlig svenne? Om hon hade ett vanligt jobb istället för att som nu leva lyxliv hemma? Är det här livet värt priset?

”Flickvännen” är annorlunda. Vi får följa Karins ångest och tankar, vi får ta del av hennes minnen, vi får följa med på middag och tjejfest och vi får en läskig inblick i det flashiga lyxlivet.

Och hela tiden ligger oron där – när kommer John hem?

Kommer han hem?

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 23 februari, 2010 i Böcker & läsning, Bokrecensioner

 

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s