RSS

Att bli läst

03 Jan

Soundtrack: ”Days like this” med Van Morrisson.

Har hamnat efter i rssläsaren i all installationsiver som infunnit sig de senaste dagarna, och har jobbat mig genom långa listor i dag. Och i en av dem hittar jag Skolbibliotek.ses månadsporträtt som är Cecilia Bengtsson. Jag tycker det är vackert det hon säger om skolbibliotekens roll för elevernas lärande:

”Lärande är mirakel och magi och skolbiblioteken är en skattkista för det”

Jag hittade Cecilia i våras (tror jag?) och hennes tankar blev snabbt en av mina favoriter. Hon har så många bra tankar och idéer och funkar som en inspirationsboost för mig. Därför blev jag jätteglad när hon skickade mig ett meddelande på Twitter där i våras, och det känns lika stort varje gång hon kommentar något av  mina blogginlägg.

En förebild som läser det jag skriver, liksom.

Och som jag litar på väldigt, väldigt mycket. Cecilia var en av de ytterst få som jag bad läsa mitt öppna brev till B&U och komma med kommentarer innan jag skickade iväg det. Vi har aldrig träffats, tyvärr. Däremot är vi faktiskt vänner på FB, det tycker jag är lite kul!

Och nu såg jag att Cecilia, som alltså är skolbibliotekssamordnare på Ekerö, har listat 20 bloggar och webbsidor som hon följt under 2010 och vars skribenter haft stor betydelse för henne. Sånt är alltid spännande att läsa, jag menar, det är ju så man hittar nya favoriter. Många av dem följer jag redan, andra är nya bekanskaper. Och så, där i mitten, står det:

http://tinaottosson.blogg.se

Shit pommes frites!

Det känns nästan löjligt roligt! 😀

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 3 januari, 2011 i Bloggning

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s