RSS

Day 08 – Most overrated book

21 Apr

Jag hade lite problem med att utse en underskattad bok häromsistens. Det här är en enklare uppgift!

Jag är ganska mainstream, gillar ofta samma böcker och författare som många andra – något som verkligen underlättar när man jobbar på ett integrerat folk- och skolbibliotek! Det är ju så klart enklare att tipsa andra om böcker när man gillar ungefär samma saker. Så klart.

Men det finns undantag, böcker som andra har hyllat, lovsjungit och höjt till skyarna, och som har fått mig att vilja ge upp. Lite skäms jag över att ”Brott och straff” är en sådan bok. Felet med den kan vara att jag försökte mig på att lyssna på den – försök själv att ge dig på 22 timmar intimt umgänge med Radja Raskolnikov och tala sen om för mig hur det var.

Men det är inte den värsta.

Den mest överskattade bok jag någonsin läst och verkligen inte förstått storheten med är Anna Gavaldas bok ”Tillsammans är man mindre ensam”. Herregud vilket skit! Väx upp jänta och sluta tyck så himla synd om dig själv!! Och språket? Vad är grejen med att lämna stycken oavslutade hela tiden? Nä, det är en överskattad bok.

"Tillsammans är man mindre ensam" av Anna Gavalda

Så det så.

Annonser
 
2 kommentarer

Publicerat av på 21 april, 2011 i 30-dagars, Böcker & läsning, Läsutmaning

 

2 svar till “Day 08 – Most overrated book

 1. enligt O

  25 juni, 2011 at 11:32

  Underbar diss, men jag håller inte med. Älskar Gavalda och alla andra pratiga och långsamma franska böcker och filmer. Däremot har jag ett lite liknande förhållande till tyska böcker som du har till franska. Skyller det på Grass och hans fruktansvärda Blecktrumman. Bertold Brecht och hans galet tråkiga Mutter Courage bär också viss skuld.

   
  • TinaO

   25 juni, 2011 at 14:17

   Vad kul det är med skilda åsikter! Jag minns när vi diskuterade just Gavalda på en bokklubbsträff för ett antal år sedan – hestigt med stora ord och gester! Jag var på det lite mindre laget då som nu, även om vi inte fick någon solklar vinnare. När vi däremot diskuterade ”Igelkottens elegans” senast var vi nästan rörande överens.

   Och ännu roligare blir det du skriver om tyska böcker eftersom jag verkligen gillar tysk litteratur, särskilt den där underbara vindlingen i språket som kommer fram så tydligt när man läser den på orginalspråket. 😀

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s