RSS

Bokalfabet 2.0 – K

08 Jun

Hupp! Känns som om jag nyss hoppade på enligt Os Bokalfabet 2.0 och så är det redan dags för nästa! Rock on, ba’! 🙂

Katt – jag borde väl svara Dewey, så bibliotekarie jag är, men nej! Istället säger jag Pelle, det är en kattkille helt i min smak. ”Rolig”, sa Bill. ”Helfestlig”, sa Bull.

Krig – Oh! John Jakes ”Nord & Syd”!! Var så heljlöst förälskad i Orry Main, och plöjde både ettan och tvåan på nolltid. Men sen växte vi ifrån varandra, jag och Patrick Orry…

Konstnär – läste ”Till sängs med Frida” för ett par år sedan och började nästan stalka henne, trots att hon är borta sedan länge. Läste mer om henne och kunde sitta i timmar och titta på olika tavlor, se symboliken, motiven, smärtan. Jag älskade hennes tavlor innan, nu vill jag äga en.

Krävande”Brott och straff”. Say no more…

Kalabalik – ”Tjuvnyp och skamgrepp” av Tom Sharpe. Helt rätt när jag läste den för drygt 15 år sedan, jag minns att jag skrattade högt under en gropig flygning till Grekland och sen att jag låg under ett parasoll med ömmande magmuskler!

Den karaktär jag fastnar för i det här inlägget är naturligtvis Herr K. Jag läste hans berättelse under Komvux-tiden och minns hur jag verkligen fick jobba mig genom den bara för att upptäcka… slutet? Men vi lärde känna varandra, Herr K och jag. Och han curlade verkligen för Gregor som jag umgicks med ett år senare. Fast då på tyska.

Och sedan är det det här med kärlek till författare. Vissa författare finns alltid med mig – Stephen King, Majgull Axelsson, och, så klart, na’ Astrid. Men just nu i livet är det Lionel som får all min kärlek.

Annonser
 
2 kommentarer

Publicerat av på 8 juni, 2011 i Böcker & läsning, Bokalfabet, Läsutmaning

 

2 svar till “Bokalfabet 2.0 – K

 1. enligt O

  8 juni, 2011 at 22:13

  Älskade också Nord & Syd, men hade den andra snubben i mitt skåp. Vad han nu hette. Swayze blev idol först efter Dirty Dancing. Stackars Herr K har det inte lätt. Inte Frida heller. Gillar verkligen både boken om henne och hennes tavlor.

   
  • TinaO

   9 juni, 2011 at 08:57

   Den andra snubben? Var det fler med? 😉 Däremot lämnade jag Swayze vid dans-tiden, det var inte min grej.

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s