RSS

Hur läser jag?

04 Jan

Läser enligt Os inlägg om snoppar och snippor och tänker att, nej, så där stor skillnad är det inte i min läsning! Eller?

Fast jo, väldigt stor skillnad! Konstigt, för att när jag tänker på vad jag har läst och vilka författarna är så är det männen som poppar upp först. Riktigt konstigt, faktiskt.

Resten känns inte lika konstigt, att jag läser mest vuxenböcker och att de flesta är skönlitteratur lånat på biblioteket är bara vad jag hade väntat mig. Men lite roligt är det att jag verkligen har kommit igång med e-boksläsningen i år! Måste nog erkänna att det var den där e-boksutmaningen som fick igång mig.

 

2 svar till “Hur läser jag?

 1. Maria

  4 januari, 2012 at 16:34

  15 % av mina böcker var mänskrivna förra året. (Så lätt det blir att räkna när man läser 100 böcker!) 15. Hm. Men hittills i år är det 50/50! Högst tillfälligt naturligtvis. Räknar med kvinnlig dominans även i år. Det bara blir så.

   
  • TinaO

   5 januari, 2012 at 14:29

   Ja, ofta är de ungdomsböcker jag läser skrivna av kvinnor, så det spelar så klart roll. Det som jag tycker är konstigast är att jag rent spontant alltid kommer att tänka på de manliga författare jag har läst först – fastän de alltså är i minoritet. Vad är det för knepig mekanism min hjärna har?

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s