RSS

Till alla bokbloggare

04 Jan

Varje dag gör jag som så många andra – sitter uppkopplad och surfar runt. Den mesta tiden utgår jag från Google Reader där jag samlar mina RSS-feeds, och därifrån hoppar jag sen runt mellan gamla bekanta och brukar på så sätt hitta nya ansikten som får flytta in i mitt RSS-flöde.

Ibland känns det lite otympligt, och när jag som under de senaste veckorna inte har kollat av flödet varje dag växer det mig lätt över huvudet. Helt ärligt, det är inte kul att öppna RSS-läsaren och antalet olästa objekt är ”1000+”.

Och samtidigt vet jag ju.

Där finns ju alla de där guldkornen, alla de där underbara, inspirerande inläggen som gör mig glad, gör mig engagerad, tänder en gnista, väcker upptäckarlusten och får det att klia i fingrarna efter att få delta, kommunicera, blogga själv och diskutera.

Så därför kan jag inte bara klicka på ”markera alla som lästa” utan att först ha scrollat mig genom rubrikerna. Visst, när det är mer än tusen rubriker att ögna genom känns det lätt motigt. Jag skjuter gärna på det in absurdum, jag menar, jag vet ju att det inte kommer att bli färre till i morgon. Utan tvärtom.

I går tog jag mig äntligen i kragen och gjorde ett ryck. Jag blev inte färdig, men jag hann mer mer än hälften, och vet ni? Jag hittar så himla mycket bra där hos er, jag bokmärker inlägg, jag skriver små bloggutkast, sparar länkarna och känner att ”åh! jag vill också!!”

Tack snälla ni!!

Utan er vore jag så fattig på idéer, säkert sakna läslust i långa perioder och ha en otroligt tråkig och fantasilös blogg som ingen vill läsa.

Tack för att ni finns! All kärlek i hela bloggvärlden åt er!!

Annonser
 
3 kommentarer

Publicerat av på 4 januari, 2012 i Böcker & läsning, Bloggning

 

3 svar till “Till alla bokbloggare

 1. Om jag var din träningskompis

  4 januari, 2012 at 19:48

  Nä men! Det var i Domsjö som min familj (och jag en kort tid) bodde. Vilken liten värld.

   
 2. Om jag var din träningskompis

  4 januari, 2012 at 09:51

  Vilken härlig blogg du har! Kul att se en till som gillar böcker och träning. Kan det stämma att du har en fot i Ö-vik på något sätt? Jag har i liten liten tid av mitt liv bott där.

   
  • TinaO

   4 januari, 2012 at 09:54

   Jomenvisst! Bor i Domsjö och jobbar på Parkskolans bibliotek. 🙂

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s