RSS

Så som på morgonen, så ock på internet

18 Jan

Jag är en rutinmänniska. Saker och ting ska (framför allt på morgonen) komma och gå i en viss ordning: havregryn i vatten, hämta tidningen, köra igång micron, trycka fram en kopp kaffe, blanda i bär och annat jox i gröten, köra micron en stund till, skala ett ägg, äta och läsa. Ja, ni fattar.

Rutin och struktur är sånt som alltid underlättar saker och ting för mig – och som skapar utrymme för spontanitet och infall. Ett annat exempel: jag hatar att leta efter saker. Verkligen hatar. Det är ett ord jag sällan använder, men för just letandet är det perfekt. Alltså ser jag till att alla saker har en egen plats. När jag behöver en tårtspade vet jag var den ligger. Samma sak om det är usb-kabeln till telefonen eller den där filen med infosökspresentationen på jobbdatorn. Allt har sin plats och jag vet var den är.

Samma när jag surfar runt. Jag har alla bloggar som jag läser samlade i Google Reader, under olika etiketter. Jag taggar mina bokmärken i Delicious och sparar intressantan sidor eller inlägg i Read it later om jag vill fundera på dem en stund för att kanske blogga om dem senare och allt är frid och fröjd.

Men.

Jag har ingen som helst tanke och struktur bakom mina kommentarer. Jag hittar ett kul och intressant inlägg, jag kommenterar, kanske ställer en fråga och hoppar raskt vidare. Och det är här som det slår fel. Jag hittar ju inte tillbaka sen!! Jag vet att jag har kommenterat ett intressant inlägg med en fråga – men jag minns inte var och jag hittar inte igen det!? Hur ska jag nu få svar?!

Hur gör ni?

Annonser
 
3 kommentarer

Publicerat av på 18 januari, 2012 i Betraktelser, Bloggning, Internet

 

3 svar till “Så som på morgonen, så ock på internet

 1. Leah Alexandra

  19 januari, 2012 at 09:05

  Jag har bara koll på mina kommentarer på WordPress-bloggar, tyvärr… Eller om det är en blogg som jag vet att jag prenumererar på går det ganska lätt att hitta genom att gå igenom dem alla.

   
  • TinaO

   19 januari, 2012 at 16:44

   Jag gör just nu ett försök med att lägga upp dem i Read It Later, får se hur det funkar. WP funkar ju bra annars, men jag vet inte om jag har för liten hjärna eller något, jag fixar liksom inte fler olika sätt – det måste funka likadant överallt, annars blir det bara kaos 🙂

    
   • Leah Alexandra

    19 januari, 2012 at 19:11

    Nej, jag fixar inte flera olika sätt. Jag har ett system för allt. Krisar det så skickar jag ett mail med en länk till mig själv. 😉

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s