RSS

August, Charles och Raoul

19 Jan

Jag har redan en Strindberg med på min Kill hyllvärmare för 2012, men eftersom det är hans år i år ska även Stockholm läsa en Strindberg – ”En dåres försvarstal”. Har reserverat den och hänger på Stockholm även i år, alltså.

Och så kan jag inte låta bli att självklart haka på firandet av Raoul Wallenbergs 100-års firande! Jag firar på mitt eget sätt med att först låna hem en liten bok från Forum för levande historia om honom, och så har jag ställt mig på kö för den nya biografin som kommer ut nu under 2012. Tänkte mig vara klar med det till hans födelsedag den 4 augusti och då fira av en av den svenska historiens hjältar med pompa och ståt!

En annan gubbe som fyller år är Charles Dickens som skulle ha blivit 200 år i år. Men hallå!? Jag kan inte annat än hålla med Olika sidor, det är inte så lite av ett i-landsproblem att de där högarna med ”borde läsa”-böckerna bara växer. Nåja, mitt mål för att hedra Dickens är att äntligen ta mig genom den där Oliwer Twist. Har en ny version av den hemma nu, en med Torsten Wahlund som uppläsare.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 19 januari, 2012 i Böcker & läsning, Läsutmaning

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s