RSS

Bokbloggsjerka 10-13 februari

12 Feb

(Det slår mig precis att det alltså är alla hjärtans dag till veckan. H-hrm.)

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i ”Bokbloggsjerka”.

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler:
1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Vad tycker du om att läsa i en recension (förutom själva recensionen då): författarinformation, ev. filmatiseringar, länkar till sidor som t.ex. Goodreads, Boktipset etc? Kort sagt: hur ser den ultimata recensionen ut enligt dig?

Ja, du. Jag tycker nog om det mesta, jag. För vissa böcker funkar det bättre om det inte följer med så mycket lull-lull, medan andra gånger har böckerna hur mycket som helst att vinna på lite extra allt om författare, andra bloggar, youtube-klipp osv.

Rent generellt kan jag tycka att jag skiter fullständigt i författarna, bara jag har lite grundfakta att stå på. Jag hoppar gärna vidare på länkar till andra som skrivit om samma bok, men filmatiseringar bryr jag mig inte så mycket om. Personliga reflektioner ger en djupare känsla, och jag kan verkligen gå igång på när böcker knyts till små saker i vardagen – skribentens eller gemene mans.

Personligt, är nog huvudordet.

Annonser
 
2 kommentarer

Publicerat av på 12 februari, 2012 i Böcker & läsning, Bokbloggsjerka

 

2 svar till “Bokbloggsjerka 10-13 februari

 1. Annika

  13 februari, 2012 at 19:15

  ” För vissa böcker funkar det bättre om det inte följer med så mycket lull-lull, medan andra gånger har böckerna hur mycket som helst att vinna på lite extra allt om författare, andra bloggar, youtube-klipp osv.”
  Det här lät spännande! Kan du ge exempel på böcker som du placerar i vardera kategori?

   
  • TinaO

   13 februari, 2012 at 19:45

   Lite svårt att kategorisera, men rent generellt tycker jag ofta att ungdomsböcker får (och ibland kan behöva) en extra dimension av lite lull-lull. Framför allt så älskar jag youtubetrailers eller författarintervjuer länkade till just ungdomsböcker – eller som Gayle Formans New York-vandring till ”När jag lät dig gå”. Just youtube gillar jag tokmycket, men jag är lite långsam av mig så jag kommer sällan på tanken själv att jag ska söka bokrelaterade klipp där. Deckare kan också vinna på sådana saker, medan jag hellre vill skapa mig en helt egen bild av mer renodlade romaner och deras författare.

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s