RSS

Jag ger också upp

09 Apr

Fiktiviteter har precis gjort det, och jag har länge haft det i tankarna också.

Jag brukar inte vara den som ger upp, men jag försöker lära mig den konsten. Ofta tjurar jag bara på och har till slut kommit genom boken i fråga, men till vilken nytta? Det mest ironiska i sammanhanget är nog att jag dessutom alltid brukar pusha för att eleverna ska komma och byta bok om de känner att det inte kommer fungera. Eftersom en tråkig bok inte ger den läsupplevelse jag vill att de ska få. Min egen läsupplevelse är däremot underordnad en utläst bok, tydligen.

Och det är ju dumt.

För några år sedan fick jag för mig att jag skulle lyssna mig genom ”Brott och straff”. Tjugotvå cd-skivor är ganska många. Betydligt fler än jag mäktade med i alla fall. Men eftersom jag inte kunde ge upp gnetade jag på och det hela slutade med att jag helt enkelt inte lyssnade. På någon bok alls. Det tog säkert två år tills jag gav mig på en ljudbok igen, och med tanke på att jag hade lyssnat på två, tre böcker i månaden de senaste åren säger det en hel del.

Nu är jag där igen. Jag har lyssnat på en och samma bok i snart två månader, och jag har bara kommit halvvägs. Jag gillar den inte, förstår inte vad det är som får kollegan K att prata ut den till alla och blir bara irriterad. I helgen har jag suttit på tåg och buss flera timmar, och när jag inte läst en fysisk bok har jag lyssnat på Spotify. Inte ljudboken.

Nä, nu ger jag upp!

Annonser
 
4 kommentarer

Publicerat av på 9 april, 2012 i Böcker & läsning, Ljudböcker

 

4 svar till “Jag ger också upp

 1. Lottens Bokblogg

  9 april, 2012 at 16:29

  Tänkte just skriva och undra vilken bok det var:-)
  Jag ändrade min princip förra året, och insåg att det var onödigt att spendera tid på böcker som jag inte gillade. En del kan ju ta ett tag att komma in i, men en del kommer man aldrig in i.

  Förresten – dottern fick ”Mitt perfekta liv” i sitt påskägg i lördags och läste ut den igår och hon gillade den verkligen!

   
  • TinaO

   9 april, 2012 at 20:06

   Det är ju bara att inse att alla gillar vi olika. Det som stör mig mest med att jag har så svårt att avsluta en bok som jag inte gillar är just det att jag verkligen tjatar på eleverna att ”ge boken en chans, och funkar det inte – kom och byt”, men inte gör det själv.

    
 2. enligt O

  9 april, 2012 at 13:46

  Måste få veta vad det är för bok! Borde bli bättre på att sluta läsa. Gav nästan upp en bok i förra veckan, men tvingade mig igenom den. Dumt.

   
  • TinaO

   9 april, 2012 at 14:13

   Ja, det är dumt, men jag gör som sagt samma. Det här var ”Borta bäst” av Kadefors. Har haft den liggande länge, och kan bara konstatera att det inte var min typ av bok.

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s