RSS

Bokbloggsjerka 4-7 maj

05 Maj

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Häng med i Bokbloggsjerkan!

Gör så här:

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet hos Annika så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).
2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!
3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.
4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Brukar du delta i bloggutmaningar och i så fall vilka? Finns det någon utmaning du saknar men som du själv inte orkar/vill/kan dra igång?

Jo, jag brukar försöka. Jag gillar själv att läsa hur andra tänker och tycker om böcker, och de som jag är lite halvmed på just nu är Bokbloggsjerkan (såklart), Lyrans tematrio och Dantes Nordiska utmaning (fast jag har fuskat nu i april).. Sen fotar jag mig lite sakteliga genom alfabetet i min bokhylla, och ifjol hängde jag med Linda på hennes Bokalfabet. Jag var också med i bloggstafetten på internationella kvinnodagen, och så håller jag som så många andra på med en Kill hyllevärmare-utmaning.

Jag gillar verkligen det här med utmaningar, det ger en liten extra push för att komma utanför komfortzonen. Den Nordiska utmaningen har verkligen varit en sådan grej, jag har läst en isländsk nobelpristagare och en färöisk novellsamling som jag aldrig skulle ha tittat åt annars. Och det är väl det jag skulle vilja se lite mer av – utmaningar som sydamerikansk läsning, rysk läsning, afrikansk läsning, sydostasiatisk läsning… Just det afrikanska tycker jag verkar så sjukt spännande, och jag sneglar ofta åt det hållet när jag väljer böcker. Däremot tror jag inte att jag skulle mäkta driva en sån utmaning själv. Men drömma går ju! 🙂

Annonser
 
4 kommentarer

Publicerat av på 5 maj, 2012 i Böcker & läsning, Bokbloggsjerka

 

4 svar till “Bokbloggsjerka 4-7 maj

 1. TinaO

  5 maj, 2012 at 22:14

  Så en afrikansk utmaning med lång och fri tidsplanering, kanske? 😀

   
 2. Sara Pepparkaka

  5 maj, 2012 at 14:22

  Bäst är sådana utmaningar där man får bestämma tidtabellen själv tycker jag. Men jag tycker också att ibland behöver man gå utanför sina invanda stigar när man väljer böcker.

   
 3. ochdagarnagar

  5 maj, 2012 at 12:56

  En afrikansk är jag sugen på – verkligen! Man hittar så många fina böcker när man letar på nya ställen 🙂

   
 4. Monika

  5 maj, 2012 at 08:29

  Det är precis det jag gillar med läsutmaningar, att de får mig att höja blicken och titta på annan typ av litteratur än den jag brukar läsa. Även om jag kanske inte gillat mycket av det så har jag ändå provat nu 🙂

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s