RSS

Fredagsfrågan

11 Maj

Varje fredag har Bokhororna en fredagsfråga, ibland är jag med och kommenterar, ibland läser jag bara andras svar. Men just den här fredagen tangerade frågan en tanke som snurrat runt, runt i skallen hela dagen:

”Vilken var den senaste karaktären du blev extra förtjust i?”

Det är nämligen såhär: jag har precis avslutat en sådär-bok, och det absolut enklaste sättet för att komma tillbaka på läsbanan igen är att läsa en ungdomsbok. Eftersom jag kommit igång med e-boksläsningen igen spanade jag på den kategorin, hittade en bok jag länge haft ögonen på och laddade ner den. Började läsa igår kväll, och trots att jag var så trött att ögonen hick i kors hamnade jag ändå i ”bara ett kapitel till”-koman.

Och där finns han, killen jag är lite smygkär i just nu! En dån där going som jag önskar att jag kände i verkliga livet. (Det gör jag också, fast inte just den här killen, men principen.)

Men tillbaka till tanken jag haft: hur kan man tycka så himla mycket om en fiktiv person att man nästan saknar dem när man inte är tillsammans? Det enda jag kan komma på är att personen är så väl beskriven av författaren (och naturligtvis att personkemin fungerar oss emellan) att han eller hon blir en avspegling av en person eller en personlighet som jag tycker om i verkliga livet.

Och det är banne mig inte dåligt gjort!

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 11 maj, 2012 i Böcker & läsning

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s