RSS

Jag tänker på Österrike

02 Jun

Jag lyssnar just nu på en spänningsroman, ”Kommer aldrig mer igen” av Hans Koppel. Ni vet, den pseudonym som Petter Lidbeck använder när han skriver vuxenböcker.

Det är spännande, krypande och otäckt, precis som en riktig spänningsroman ska vara.

Men.

Jag börjar känna mig lite jävligt äcklad av alla dessa fruktansvärda sexscener. Jag fattar inte grejen? OK, de första köper jag, ett par till också bara för att vi verkligen ska förstå psykologin bakom. Som för att verkligen understryka nedbrytningens ideologi.

Men sen?

När jag har lyssnat på tre fjärdedelar förstår jag faktiskt allt det där utan att behöva höra hur han kör ner kuken i halsen på henne. Det blir bara alldeles för mycket.

Och istället för att fängslas (haha, ironiskt skratt) av en bra bok känner jag hur jag bara slutar lyssna och istället tänker på den där intervjun jag såg på Skavlan med Natascha Kampusch i vintras och hur en man som Joseph Fritzel egentligen fungerar.

När verkligheten kan vara så jävlig tycker jag faktiskt inte att det behövs i litteraturen.

Annonser
 
2 kommentarer

Publicerat av på 2 juni, 2012 i Böcker & läsning, Ljudböcker

 

2 svar till “Jag tänker på Österrike

 1. Karete

  23 september, 2012 at 17:26

  Helt enig! Så bra at noen andre også tenker som meg 🙂 Så lenge disse scenene ikke tilfører historiene noe så er det like greit å bare la dem være. Har litt samme mening når det gjelder film. Man skjønner liksom at to personer ”har seg” uten at man trenger en ekstremt lang ”sex-scene” for å skjønne det liksom 😉 nå kjennes det litt som jeg er 80 år og jomfru….

   
  • TinaO

   24 september, 2012 at 08:32

   Haha, 80 år eller inte, om en våldsscen inte tillför boken eller filmen något väsentligt har jag svårt att ge den existensberättigande.

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s