RSS

Tematrio – Nationaldagen

05 Jun

Den här veckan vill Lyran att vi tipsar om tre bra svenska böcker, gärna lite ”udda” böcker eller författare. Jag känner mig lite extra hemmakär och ger därför tips på bland annat två riktigt bra böcker från mina hemtrakter:

1. ”Eddie Bolander och jag” av Bo R Holmberg. Bo är från Ö-vik, lärare och författare och har skrivit allt från bilderböcker till en deckarsvit för vuxna. Jag gillar precis allt han skriver, men min hjärta klappar lite extra för just ”Eddie Bolander och jag” – dels för att den är ett fantastiskt dokument över Ö-vik i början av 2000-talet, dels för att den är så vansinnigt jäkla bra (att den till och med fick Augustpriset, host, host)!

2. ”Händelser vid vatten” av Kerstin Ekman. Jag gillar Kerstin Ekman, jag har gillat det mesta hon skrivit, och det var faktiskt kärlek vid första boken. – ”Händelser vid vatten”, som utspelar sig i Svartvattnet, någonstans i norra Jämtland, och den miljö hon bygger och de människor hon skapar har för evigt etsat sig fast i min hjärna. Så mycket att sista gången jag tältade (jo, den sista, det kommer aldrig hända igen!) inte sov en blund utan spelade upp hela boken om och om igen för mitt inre.

3. ”Tusen svenska kvinnoår” av Ann-Sofie Ohlander och Ulla-Britt Strömberg. En fin liten bok där kvinnors arbete står i fokus, från de kvinnor som reste runstenar över förlorade män till regeringsbildningen 1994 där hälften av statsråden var kvinnor. Att det bara går att skriva så lättläst och lättförståeligt om något så intressant!

Annonser
 
2 kommentarer

Publicerat av på 5 juni, 2012 i Böcker & läsning, Tematrio

 

2 svar till “Tematrio – Nationaldagen

 1. Lyran

  6 juni, 2012 at 10:23

  ”Tusen svenska kvinnoår” verkar intressant!

   
  • TinaO

   7 juni, 2012 at 09:40

   Ja, den är riktigt, riktigt bra. Det finns en nyare upplaga också, men det här är den som finns i min bokhylla.

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s