RSS

Uppsamlingsheat 1

09 Jun

Jag brukar verkligen försöka skriva lite om de böcker jag läser, men ibland räcker tiden (eller viljan) inte till. Därför är det nu dags för årets första uppsamlingsheat med en snabb genomgång av de böcker jag läst under årets fem första månader men inte bloggat om.

”Hypnotisören” av Lars Kepler var en riktig snackis när den kom, men just då hade jag en sjukt jobbig deckar-svacka som höll i sig i flera år och som ledde till att jag läste varken deckare eller spänningsromaner under en lång, lång tid. Men så i vintras lånade jag ”Hypnotisören” av svägerskan och damn vad jag fastnade! Bra story, även om det kändes som att tråden försvann lite en stund i mitten av boken. Bra och spännande, en riktig bladvändare!

En av de ungdomsböcker som gjort störst intryck på mig under våren är Sonya Hartnetts ”Torsdagsbarn”. Så stort att jag inte kunde sätta ord på känslan, det är en sån där läsupplevelse som lever kvar länge, länge. Det är lite samma känsla som att läsa en Michelle Magorian, och jag hoppas verkligen att många ungdomar hittar Hartnett, just för att det verkligen är en upplevelse man bär med sig.

På ljudboksfronten gnekade jag mig genom Sara Kadefors ”Borta bäst”, en bok som kollegan har talat sig varm om och som jag inte alls gillade. Herregud, vilket dravel!! Inte heller Åsa Larssons nya, ”Till offer åt Molok”, föll mig på läppen. Jag tyckte det var ett konstigt upplägg, och fick aldrig något riktigt grepp om varken personerna eller tanken bakom boken. Däremot gillade jag ”Kommer aldrig mer igen” av Hans Koppel, som var riktigt spännade ända in till slutet, även om jag som sagt tycker att våldsbeskrivningarna gick lite överstyr. Kommer absolut att läsa något mer av Petter Lidbecks vuxen-böcker i alla fall!

Och slutligen har jag haft Marianne Fredrikssons krönikesamling ”Om kvinnor vore kloka skulle världen stanna” som badbok. Små fina krönikor om tänkvärda saker som får mig att tänka till lite extra över saker och ting.

Annonser
 
2 kommentarer

Publicerat av på 9 juni, 2012 i Böcker & läsning, Ljudböcker, Ungdomsböcker

 

Etiketter: , , , ,

2 svar till “Uppsamlingsheat 1

 1. Miriam - Schitzo-Cookie http://schitzo-cookie.blogspot.se

  9 juni, 2012 at 17:39

  Jag är lite nyfiken på Hypnotisören, jag gillar egentligen inte deckare så ofta men den tilltalar mig på nått sätt. Måste nog låna den i sommar =)

   
  • TinaO

   10 juni, 2012 at 09:30

   Ja, den var helt rätt för att få igång mitt deckarläsande igen. Testa!

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s