RSS

Bokbloggsjerka 22-25 juni

24 Jun

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Häng med i Bokbloggsjerkan!

Gör så här:

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet hos Annika så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).
2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!
3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.
4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Finns det några berättartekniska detaljer som författarna använder sig av som  du kan störa dig på? Var specifik och ge exempel om du kan!

Hm. Klurigt. Ofta kommer vi till diskussion på Soppsällskapsträffarna om kursiva avsnitt – det är lite av två läger där, där några inte alls gillar det, medan jag och några andra tycker att det inte gör något alls. Däremot gillar jag verkligen inte när böckerna får vattkoppor eller mässlingen (eller  är det bara vanliga nässelutslag?) – alltså när författarna strösslar med punkter efter vart och vartannat stycke. Den första bok där jag faktiskt tänkte på alla oavsluttade stycken med … och retade mig på det var ”Tillsammans är man mindre ensam”, och allt sedan dess har jag svårt för böcker där författaren avslutar stycken med … i tid och otid.

Annonser
 
2 kommentarer

Publicerat av på 24 juni, 2012 i Böcker & läsning, Bokbloggsjerka

 

2 svar till “Bokbloggsjerka 22-25 juni

 1. Carro

  25 juni, 2012 at 17:53

  Jag har inte heller nåt emot kursiva avsnitt 🙂 Har nog inte heller stött på någon bok med för många punkter ännu, vad jag kan minnas.

   
 2. Monika

  25 juni, 2012 at 07:39

  … vet jag inte om jag träffat på någonstans, men man får ju inte använda punkterna för ofta. Det skulle nog störa mig också.

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s