RSS

Bokbloggsjerka 13-16 juli

15 Jul

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Häng med i Bokbloggsjerkan!

Gör så här:

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet hos Annika så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).
2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!
3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.
4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Recenserar du alla böcker du läser?

Mjo, det kan man väl säga. I alla fall skönlitteraturen. Jag försöker skriva recensioner på alla böcker, men ibland orkar jag inte hinns det inte riktigt med. Då kan det istället bli lite mer av en betraktelse eller kort fundering över boken. Ibland blir det inte ens det, utan boken blir liksom liggande och skvalpar runt i mitt medvetande ett tag. Då brukar jag istället försöka göra en uppsamling efter några månader där jag skriver lite kort om de böcker som jag missat att recensera. Undantagen är barnböcker, där jag kan läsa för jobbets räkning och skriva en liten minnesnotering i jobbmappen på Google Docs, men här på bloggen skriver jag bara upp dem under Läst-listan.

Annonser
 
3 kommentarer

Publicerat av på 15 juli, 2012 i Böcker & läsning, Bokbloggsjerka

 

3 svar till “Bokbloggsjerka 13-16 juli

 1. ochdagarnagar

  15 juli, 2012 at 11:34

  Jag skriver om alla skönlitterära men ibland blir det mycket summariskt och ibland i en bisats. Jag har bestämt mig för att skriva en red eller två även om de böcker jag inte läser ut. Det är spännande att utmana sig med formulera vad man inte gillar också.

   
 2. Monika

  15 juli, 2012 at 09:37

  Jag hade inte en tanke på att det fanns annan litteratur än skönlitteratur när jag svarade på frågan 🙂 Jag skulle inte ha en aning om hur jag skulle recensera en fackbok och barnböcker läser jag inte.

   
  • TinaO

   15 juli, 2012 at 10:13

   Nej, det är nog inget som de flest funderar så mycket på. Men det blir lätt så om man studerar och därför läser mycket annan litteratur, eller är skolbibliotekarie som jag och därför helt automatiskt klassificerar böcker 🙂

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s