RSS

Tematrio – titelgeografi

07 Aug

Den här veckan fortsätter Lyran med titelutmaningarna i tematrion. Så här låter veckans uppmaning:

Berätta om tre böcker med en geografisk bestämning i titeln! Utomjordiskt går också bra.

1. ”Hemsöborna” av August Strindberg. Den enda klassiker jag än så länge lyckats beta av i sommar. Tyvärr föll den mig inte alls på läppen, men likt förbaskat går jag och sneglar på ”En dåres försvarstal”! Jag vill tydligen gilla Strindberg, eftersom jag så effektivt lyckas förtränga alla misslyckade läsförsök.

2. ”Duck city” av Lena Andersson. En av böckerna på Kill hyllvärmare-listan. Beskrivs som en skruvad berättelse om samhälle, skuldkänslor och profit, om vem som tjänar på vad och vem som inte längre lyckas bestämma över sig själv och sin egen kropp. Huvudpersonerna är Kalle A och hans rika farbror John von Anderson. Jag vet att jag kommer gilla det här!

3. ”Det blåser på månen” av Eric Linklater. När jag var hyfsat nybakad bibliotekarie och hade ett timvikariat på en av kommunens små filialer tipsade den rätta bibliotekarien mig om den här klassikern. Jag hade aldrig hört talas om den, och tyckte mest att det lät lite mysko. Att det blåser en elak vind på månen som letar sig in i busiga barns hjärtan? Självklart var jag tvungen att testa och herregud som jag älskade den här boken! Min lycka var total när jag sen hittade ett utgallrat ex som fick följa med mig hem och som nu bor i bokhyllan i Stugan.

Annonser
 
2 kommentarer

Publicerat av på 7 augusti, 2012 i Barnböcker, Böcker & läsning, Tematrio

 

2 svar till “Tematrio – titelgeografi

 1. ochdagarnagar

  7 augusti, 2012 at 23:54

  Jag minns precis hur jag älskade berättelsen i det blåser på månen. Den gick som radioföljetong i min barndom och jag lyssnade andäktigt till varje avsnitt.

   
 2. Bokmalen

  7 augusti, 2012 at 23:32

  Åh, Det Blåser På Månen köpte min mamma hem när jag var liten eftersom hon gillade den och den tydligen var en klassiker. Jag läste den eftersom jag läst allt annat vi hade hemma men mina förväntningar var låga men vad jag kommer ihåg gillade jag den verkligen! Och nu blev jag påmind igen, tror jag får stifta ny bekantskap med den boken! Härligt med lite nostalgitrippar!

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s