RSS

Höstens böcker

09 Aug

Jag har gått och sneglat på den där höstkatalogen hela sommaren, men inte kommit till skott. Jag har inte riktigt varit på humör för att titta på nya böcker, lägga upp läsplaner och fylla på reservationslistan på biblioteket. Men idag tänker jag inte gå ut överhuvudtaget, jag lyssnar på Bruno Mars och bläddrar och kikar.

På ungdomssidan hittar jag som vanligt massor med böcker, och jag är riktigt nyfiken på ett par av Gilla böckers titlar, ”Het”, som är en samling med erotiska noveller för ungdomar (kanske betydligt bättre än ”Fifty shades”, då…) och ”Önska bort, önska nytt” som är en samling kortberättelser av Ingrid Olsson.

Andra böcker jag är nyfiken på och är helt övertygad om att jag kommer gilla är ”Turk & Timotej: En natt”, som är ett samarbete mellan Niklas Krog och Lina Forss, ”Personer du kanske känner”, som också är ett samarbete, fast mellan Jay Asher och Carolyn Mackler, Ransom Riggs ”Miss Peregrines hem för besynnerliga barn”, Peter Barlachs ”Det är jag som är Caroline”, Douglas Foleys ”Shoo mannen” och självklart Johanna Lindbäcks ”Som om jag frågat”.

Även Lauren Olivers barnbok ”Liesl & Po” och Cornelia Funkes ”Levande skuggor” (jag måste läsa Reckless!!) hamnar på vill läsa listan, liksom ”Luftsprång” av Annika Widholm, som handlar om en tjej som sysslar med parkour och ”Jag är en pojke med tur” av Monica Zak som är en helt otrolig berättelse om en pojke, Esmat, som sex år gammal kommer bort från sin mamma på väg till Kabul. På egen hand lyckades han (hur?!) överleva i sex år innan han till slut hamnade i Sverige. OJ, vad jag vill läsa den här boken!

Hm, jag tror jag får vänta med vuxendelen av bokkatalogen till en annan dag.

Annonser
 
3 kommentarer

Publicerat av på 9 augusti, 2012 i Böcker & läsning, Ungdomsböcker

 

3 svar till “Höstens böcker

 1. Johanna

  12 augusti, 2012 at 20:40

  Jag törs inte beställa katalogen. Det räcker med de tre överfulla bokhyllorna med olästa böcker samt alla biblioteksreservationer och de boktips jag får på bokbloggar. Så mycket jag vill läsa så lite tid.

   
  • TinaO

   13 augusti, 2012 at 10:33

   Det är nog lite av ett mantra hos oss bokbloggare – ”så många böcker, så lite tid…” 😀

    
 2. Lingonhjarta

  9 augusti, 2012 at 14:56

  Åh! Jag blev jättenyfiken på Het nu! Tack för tipset 😀

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s