RSS

Tematrio – titeldjur

22 Aug

Lyran fortsätter på titeltemat, och den här veckan vill hon att vi ska:

Berätta om tre boktitlar som innehåller ett (eller flera) djur!

1. Kerstin Ekmans triologi om Vargskinnet. Jag brukar gilla Kerstin Ekman, och första boken i serien, ”Guds barmhärtighet”, var absolut inget undantag. Men sen har jag av någon anledning inte kommit längre.

2. ”Varulven” av Aksel Sandemose. Det är mer än tio år sedan jag lyssnade mig genom Sandemoses klassiker, och ändå kan jag fortfarande få hur tydliga minnesbilder som helst. Särskilt där på slutet, när spåren leder ut mot … ja, ni vet. Det är faktiskt en av de få böcker jag kan tänka mig att läsa om, och det säger inte lite med tanke på att jag absolut inte är någon omläsare. Helt klart värd sin status som klassiker!! (Och jo, varulv är ett djur.)

3. ”Harhjärta” av Maria Küchen. Åh, lilla harhjärta! Det var den första bok av Küchen jag läste, och jag tror aldrig jag har blivit så störtförälskad i en författares berättande. Hur historien letar sig fram, hoppar över små bäckar och går i cirklar, leker kurragömma och ropar tittut! Jag tycker också om helheten som bildas av ”Svart stjärna” och ”Lycklig hora”, även om den sistnämnda inte alls var den stora läsupplevelse jag hade hoppats på efter ”Harhjärta”. (Lite löjligt, men jag minns också hur jag hittade den i biblioteket, hur det helt underbara omslaget liksom ropade på mig och drog mig till sig.)

 

Annonser
 
2 kommentarer

Publicerat av på 22 augusti, 2012 i Böcker & läsning, Tematrio

 

2 svar till “Tematrio – titeldjur

 1. bokmal73

  22 augusti, 2012 at 19:14

  Har inte hört talas om någon av dina böcker i trion tidigare. Det är ju det som är charmen med dessa teman, att man får lite nya boktips 🙂

   
  • TinaO

   23 augusti, 2012 at 09:32

   Se där! Visst är det roligt att få nya tips och läsidéer hela tiden!

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s