RSS

Ge bort en bok den 15 september

23 Aug

De senaste dagarna har jag hållit på med en omorganisering av bokhyllan – ni vet hur det är, vissa hyllor är överfulla med böcker, medan andra inte har fyllts på nämnvärt det senaste året. Ungdomsböckerna behövde mer utrymme, medan pocketböckerna klarade sig med lite mindre, osv. Men så blir det några böcker över.

De där som jag vet är riktigt bra, som har lånats ut och hittat hem igen och som jag inte riktigt vet vad jag ska göra av. Det är då jag hittar ”Ge bort en bok”-dagen.

Det hela är superenkelt: ge bort en bok den 15 september!

Så här skriver Maria, initiativtagaren, på eventsidan på Facebook:

Ni vet alla de där böckerna man läst och som sen bara står i bokhyllan och samlar damm? Visst borde någon annan få läsa dem? Nu är det dags igen att ge bort böcker. Det är förstås roligast om många gör det samma dag. Så det blir så där så att bussarna, caféerna, tvättstugorna och arbetsplatserna liksom svämmar över av böcker och pockande läslust!

Så här kan det gå till: skriv en liten lapp med texten ”Varsågod att läs! Ge-bort-en-bok-dagen på fb 15/9-12” Lägg lappen i boken och skjuts iväg med boken till ett bra ställe där någon lässugen boknörd lätt hittar den. (Okej, man måste inte vara boknörd, men lässugen är alltid bra att vara).

Hjälp gärna till att sprida evenemanget!

Så ge bort en bok! Det ska jag. Jag filar lite på vilka, och hur. *busig*

Annonser
 
2 kommentarer

Publicerat av på 23 augusti, 2012 i Böcker & läsning

 

2 svar till “Ge bort en bok den 15 september

 1. Johanna

  24 augusti, 2012 at 22:31

  Jag brukar lämna tidningar jag läst i tvättstugan och de försvinner snabbt som attan. Kanske ska testa att den 15:e lägga ner lite böcker jag inte vill ha kvar och se vad som händer.

   
  • TinaO

   25 augusti, 2012 at 17:48

   Tvättstugan är ett klassiskt bokbytarställe i hyreshus. Jag har läst om någon (kanske en av bokhororna?) som hade en riktig liten bokhylla där, med viss omsättning bland böckerna. Själv tänker jag satsa på bussen och kanske Torget, eftersom det är torgmarknad just den dagen. Beror lite på väder och så.

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s