RSS

Fotosöndag – Kulturarv

05 Sep

Fram och åter har jag varit delaktig i Fotosöndag, ett riktigt kul sätt att utveckla sitt eget kunnande inom fotografering. Nu var det ett bra tag sen jag var med, men den här veckan gör jag ett nytt ryck. Veckans tema är nämligen ”Kulturarv”, bland annat för att uppmärksamma Kulturarvsdagen som infaller på söndag.

Ah, kulturarv och fotografering, två av livets bästa nöjen! Dessutom går det alldeles ypperligt att förena nytta med nöje den här veckan, eftersom man inom ramen för Fotosöndag på ett lätt och enkelt sätt även kan bidra till Wiki Loves Monuments. Wiki Loves Monuments är en internationell fototävling som pågår under september, och där temat (så klart) är kulturarv.

Det är busenkelt – ut och fota kulturarv, det kan vara byggnader eller annat, och ladda upp! Själv ska jag knata skogen runt och leta rätt på gravrösen. Det finns en riktigt bra karta och även en lista med objekt som ska fotas. Och minsann, ska det inte finnas en ristning eller målning i Vågsäs också. Tusan vad spännande!

Att man dessutom är med och sprider kunskap och information är en bonus. Sharing is caring, my friends!

Pst! Tips för dem som just nu rör sig i skogarna kring mina hemmatrakter: en av buan på vägen mellan Gulåvägen och Köttsjön är ett av objekten som finns med på listan. 🙂

Ett av rösena på höjden mellan Genesmon och Vågsnäs, som jag fotat förut.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 5 september, 2012 i Barajag, Bilder, Fotosöndag, Hemmahem, Kultur

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s