RSS

Smakebit på søndag – ”Torsdagsänkorna”

16 Sep

Söndag och dags för en smakebit igen! Om du inte vet vad smakebit på søndag är tycker jag att du ska kolla in Flukten fra virkeligheten. Där hittar du varje söndag massor med smakebitar, på svenska, norska och engelska.

Dagens smakebit kommer från ”Torsdagsänkorna”, en sprillans ny roman från Leopard förlag. Handlingen utspelas i ett exklusivt bostadsområde några mil utanför Buenos Aires, och berättelsen är inget mindre än ett arkitektoniskt mästerverk. Smakebiten är hämtad precis från början av boken, från sida 21-22, och jag lovar – det blir bara bättre:

Hon gick bort till poolen. Hon försökte tända lyset, men det gick inte. Det måste ha gått en säkring, tänkte hon, senare skulle hon få veta att jordfelsbrytaren var urkopplad innan säkringen gick. Vattnet låg alldeles stilla. Hon kände på handdukarna, de var torra, på sin höjd lite daggfuktiga. På poolkanten stod tre tomma champagneglas prydligt uppradade. Glasen gjorde henne förbryllad. Inte för att de hade druckit champagne i poolen, utan för att glasen kom från servisen de hade fått i bröllopspresent av Tanos pappa. Det var äkta kristallglas som Tano bara tog fram vid mycket speciella tillfällen. Teresa tänkte att hon måste rädda glasen, innan de vältes omkull av en vindpust, en katt eller en groda. Bortsett från sådana smärre incidenter, orsakade av djur och natur, var vårt liv i La Cascada tämligen tryggt och odramatsikt. Trodde vi.
Utan att kasta ens en blick mot den lugna vattenytan, böjde sig Teresa ner för att plocka upp glasen. Två av glasen slog emot varandra och det klirrande ljudet fick henne att spritta till. Hon synade dem och konstaterade att de hade klarat sig. Hon började gå mot huset. Hon gick sakta och försiktigt så att glasen inte skulle slå emot varandra igen. Vad hon inte visste när hon gick tillbaka in i huset var det vi alla skulle få veta dagen efter: att på botten av swimmingpoolen, under den lugna vattenytan, låg hennes man och två av hans vänner, döda.

Tro mig. Det här är inte en bok ni vill missa! Mer kommer på tisdag, som är recensionsdag.

Annonser
 
6 kommentarer

Publicerat av på 16 september, 2012 i Böcker & läsning, Smakebit på søndag

 

6 svar till “Smakebit på søndag – ”Torsdagsänkorna”

 1. astridterese

  16 september, 2012 at 14:08

  En spennende smakebit. Jeg har ikke hørt om denne boken men noterer tittelen!
  Ønsker deg en fin søndag!

   
 2. Nilmas Bokhylla

  16 september, 2012 at 11:40

  Hm, låter väldigt intressant!

   
 3. Monika

  16 september, 2012 at 11:13

  Denna måste jag kolla upp. Jag har inte läst speciellt mycket om/från Sydamerika, så det kanske man borde göra något åt.

   
 4. Lottens Bokblogg

  16 september, 2012 at 10:55

  Huh så spännande. Den boken noterar jag omedelbart!

   
 5. Beathe Solberg

  16 september, 2012 at 09:55

  Denne boken var helt ukjent for meg! Må notere meg denne!Tusen takk for smakebiten og ha en fin dag videre!

   
 6. Melusine

  16 september, 2012 at 09:35

  Denne boken må jeg høre mer om!

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s