RSS

Bokbloggsjerka 19 – 22 oktober

27 Okt

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Häng med i Bokbloggsjerkan!

Gör så här:

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet hos Annika så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).
2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!
3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.
4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Betygsätter du böcker? Varför/varför inte?

Nej, det gör jag inte. (Förutom på Goodreads, då. Där går det ju inte att komma undan.)

Jag har tänkt det ibland, kollat på olika system och så, men det är inte riktigt min grej. Kanske beror det på att jag vet hur det brukar vara på Soppsällskapets träffar, där vi alltid betygsätter böckerna vi pratar om. Ofta brukar det sluta med en harang av typen ”i spänningsgenren för unga får den en fyra…” och ibland har det till och med varit så att ”för att var en Majgull är det bara en trea”. Det blir så flytande och diffust att det egentligen inte säger så mycket om boken i sig.

Jag brukar heller inte titta så mycket på betyget som andra ger på sina bloggar, utan det är snarare texten i inlägget som avgör om jag blir intresserad eller inte av en bok.

Annonser
 
6 kommentarer

Publicerat av på 27 oktober, 2012 i Böcker & läsning, Bokbloggsjerka

 

6 svar till “Bokbloggsjerka 19 – 22 oktober

 1. annelie

  28 oktober, 2012 at 10:47

  För mig är det också texten som avgör om jag blir intresserad! Men jag gillar när det avslutas med ett sammanfattat betyg. Hade aldrig tänkt på det innan jerkan, och tycker inte det spelar så stor roll. Recensionen är ju alltid där och det är den jag vill åt, betyget blir bara som en kul bonus 🙂

   
 2. Sara Pepparkaka

  27 oktober, 2012 at 14:40

  Betygsättning blir lätt så, mycket relativt.

   
 3. Vargnatts bokhylla

  27 oktober, 2012 at 14:07

  För mig är det också texten som gör att jag blir intresserad 🙂

   
 4. ochdagarnagar

  27 oktober, 2012 at 13:27

  Håller med dig om att det är i texten man hittar intressanta saker som gör boken lockande.

   
 5. Monika

  27 oktober, 2012 at 12:32

  Men så kan man väl inte sätta betyg 🙂 Då förstår jag problemet, men det låter otroligt kul att vara med i en bokcirkel och sätta tänderna i diskussionerna som dyker upp 🙂

   
  • TinaO

   28 oktober, 2012 at 09:03

   Men det är nog just diskussionerna som gör att det lätt blir så i betygssättningen. Och jo, en bokcirkel är både roligt och givande på många plan! Även om just böckerna inte är vårt primära fokus, utan mer en ursäkt för att träffas en kväll i månaden, skratta och snacka lite skit.

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s