RSS

”Nybörjarguide till livet eller kaosteori” av Lia Hill

09 Nov

Från baksidan:

Ingen har förberett Will på hur man förväntas bete sig när ens förälder plötsligt dör i en bilolycka. Därför är det ingen överraskning att han blir handlöst förälskad i Taryn på sin mammas begravning.
Will söker desperat efter någon mening med sin mammas död. En gammal kamera och filosofihyllan på biblioteket blir hans tillflykt. Men de svar han finner hotar snart allt som är viktigt i Wills liv.

Jag har läs en hel del av Lia Hills debutroman men var ändå inte riktigt på det klara med vad det egentligen var. En bok om en kille vars mamma dör och han vill undersöka filosofi för att komma på meningen med livet, typ. Eller?

Jo, Wills mamma är död, hon blir påkörd av ett rattfyllo och går inte att rädda. Naturligtvis vänds livet upp och ner, inte bara för Will utan även för hans pappa och storebror. I allt detta kaos träffar så Will Taryn, och tillvaron skruvas ytterligare när han för första gången i sitt liv blir kär. Vad är meningen med allt det? Will börjar ställa frågor för att komma sanningen om meningen med livet lite närmare, och för att försöka hitta svaren på frågorna börjar han utforska filosofin, både den västerländska och den österländska, samtidigt som han sliter med sin sorg och sina känslor efter mammans död.

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om ”Nybörjarguide till livet eller kaosteori”. Det är ingen bok som suger tag i mig, jag känner inte den där spontana viljan att läsa vidare, få ytterligare en pusselbit och jag sitter definitivt inte och googlar Nietzsche eller Wittgenstein, jag försöker inte ens hitta youtubeklipp på dervischer. Men samtidigt är det inte svårt på något sätt, det är en del filosofi, men ingenting som man behöver en särskild förförståelse för att ta till sig. Det känns nästan lite medelmåtta, faktiskt. Det enda den har väckt är en vilja att äntligen ta tag i den där ”Sofis värld” som jag inte läst.

Annonser
 
2 kommentarer

Publicerat av på 9 november, 2012 i Böcker & läsning, Bokrecensioner, Ungdomsböcker

 

Etiketter:

2 svar till “”Nybörjarguide till livet eller kaosteori” av Lia Hill

 1. Sincerely Johanna

  12 november, 2012 at 22:10

  Jag fattade inte heller det där med filosofin men tyckte ändå att det var en fin historia.

   
  • TinaO

   13 november, 2012 at 10:46

   Jo, berättelsen är fin och det sätt Will hanterar sin sorg är väldigt trovärdig. Det är en bok jag kommer att komma ihåg länge.

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s