RSS

Smakebit på søndag – ”Du glömde säga hej då”

09 Dec

Jag tackar alla fantastiska bokbloggare både här och där för att ni gör det så himla enkelt att hoppa på bokbloggartåget efter en dip! Eftersom det är söndag passar jag på att haka på Flukten fra virkelighetens smakebit på søndag. Titta in där om du vill ha fler smakebitar, på svenska, norska och engelska.

Min smakebit kommer från en av de ungdomsböcker som jag sneglat på hela hösten, men inte tagit tag i. (Vis av erfarenheten vet jag att få saker är så bra som ungdomsböcker när det gäller att hitta tillbaka till läslusten.) ”Du glömde säga hej då” är den av Sarah Dessens böcker som senast blev översatt till svenska, och den handlar om Mclean som gång på gång på gång flyttar med sin pappa och som varje gång börjar ett helt nytt liv som någon annan, som Liz, Beth eller Eliza. Men den här gången blir det inte som hon tänkt sig, den här gången kommer något annat emellan – den riktiga Mclean.

Smakebiten kommer från sidan 69:

Nu, tänkte jag. Det är nu jag presenterar mig som Liz Sweet och reder ut hela den här saken. Då skulle jag bara behöva göra det på mentorstiden i morgon och så skulle det vara gjort och jag skulle vara precis där jag behövde vara för att allt det här skulle fungera som jag ville. Men av någon anledning, när jag stod där, så kunde jag inte göra det. Därför att trots att jag hade ansträngt mig, så hade Mclean redan en historia här. Det var tjejen som hade upptäckt Dave på altanen och sedan flytt till hans gömställe. Tjejen på festen, tjejen som Deb välkomnade på sitt eget värsta miffo-sätt. Det var inte samma Mclean som jag hade varit de första fjorton åren av mitt liv. Men det var Mclean. Och inte ens ett namn kunde ändra på det nu.

"Du glömde säga hej då" av Sarah Dessen

Annonser
 
 

Ett svar till “Smakebit på søndag – ”Du glömde säga hej då”

  1. Monika

    10 december, 2012 at 17:22

    Sarah Dessen är ett namn som dyker upp ofta bland bokbloggarna. Jag har inte läst något av henne.

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s