RSS

”Anklagad” av Natasha Cooper

18 Apr

Från baksidan:

En tolvårig pojke blir mördad i området där Candy bor, och polisen Jim Smith tar sig an fallet. Candy. som är god vän med den döde pojkens mamma, vet mer om händelsen är hon vill berätta, och snart visar det sig att även hennes egen som Adam och hans bästa kompis kan vara inblandade…

”Anklagad” är en lättläst bok från Argasso, men det som skiljer den från förlagets tidigare utgivning är att den riktar sig till vuxna snarare än till ungdomar, även om jag skulle kalla den för en klockren crossover.

Huvudpersonen Candy är ensamstående med tolvårige sonen Adam. I samma bostadsområde bor väninnan Tracy, hennes som Mark, liksom pojken Ben, hans mamma Mary och hennes man Terry. Det är Ben som en dag hittas blödande i en gränd, och alla spår pekar mot hans våldsamme styvpappa Terry, som mer än en gång slagit Mary sönder och samman.

Men Candy känner att det är något som inte stämmer. Adam börjar bete sig underligt, och så även Mark. Är de båda pojkarna på något vis inblandande i det som hänt? Eller har de gjort något annat? Och vad vet Tracy?

Det är en spännande liten bok, det här, snabbläst som tusan och jag törs lova att den kommer gå hem bland ungdomarna på gymnasiet! Samtidigt är det roligt att det satsat på lättläst litteratur som bygger på samma koncept som ”vanliga” romaner för vuxna. Ofta tycker jag att de lättlästa böckerna blir lite barnsliga, att handlingen blir på ett barns nivå även om målgruppen är äldre. Det är inte rättvist, tycker jag.

Även om man har svårt att läsa kan man behöva en utmaning som inte har med det språkliga för att komma vidare. De lättlästa varianter som kommer av olika redan befintliga romaner är naturligtvis bra, men ofta blir de ändå lite stora till omfånget. Här tycker jag att ”Anklagad” absolut har en plats i bibliotekshyllan, och jag är som sagt övertygad om att den kommer gå hem bland flera åldrar. Jag ser verkligen fram emot nästa titel som riktar sig till vuxna läsare, som enligt förlaget kommer till hösten.

"Anklagad" av Natsha Cooper

Annonser
 

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s