RSS

”Hårdkokta fakta om ägg” av Lena Sjöberg

10 Jul

Från baksidan:

Har du någon gång undrat över hur kyckligen kan andas inuti äggskalet? Är det möjligt att få ett hönsägg att studsa? Och visste du att forskare har hittat ägg i rymden och att det finns djur som lägger fyrkantiga ägg?

”Hårdkokta fakta om ägg” är en smått fantastisk bok om ägg. I kortfattade och enkla textrutor får vi alla möjliga fakta om olika ägg, om människors, hönors och dinosauriers, och hur ägg utvecklas på olika sätt beroende på vems ägg det är.

Vi får fakta om den största ägghelgen på året, och vi får veta varifrån påskharen kommer, vad ett fabregéägg är, hur man vet om ett ägg är gammalt eller färskt och, framför allt, vad som kom först – hönan eller ägget? Där finns också olika klokskaper som innehåller ägg, som till exempel ett mycket fint ordspråk från Indien: Oavsett om stenen slår mot ägget, eller ägget mot stenen, är det ägget som går i bitar.

Och visst är det fint med en faktabok som får även mig som vuxen att känna på ett ägg med tungspetsen, försöka krossa det med bara fingrarna och önska att jag hade ättika hemma så jag kunde testa om det verkligen går att studsa ett rått ägg…

"Hårdkokta fakta om ägg" av Lena Sjöberg

Annonser
 

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s