RSS

”Chokladmåne” av Mary Arrigan

13 Jul

Från baksidan:

Chris farmor har börjat glömma saker och ibland verkar hon försvinna in i sin egen värld. Chris avskyr att hälsa på henne på vårdhemmet och saknar sin glada, äventyrliga farmor. Hans föräldrar förstår ingenting, de bara gnäller – på hans dåliga humör, hans dåliga betyg och hans dåliga attityd. Och nu har han inte ens farmor på sin sida längre.
Men så börjar hon prata om chokladmånen. Vad menar hon med det? Och kan Chris hjälpa henne att hitta den?

”Chokladmåne” är en ny titel i Ö-viksförlaget Argassos serie Läsvänligt. Precis som de andra titlarna i serien är den riktad till ungdomar med lässvårigheter eller svenska som andraspråk. Det är en enkel berättelse, men med ett förvånansvärt djup.

Chris trivs inte alls med sina föräldrars krav och förväntningar på honom. Hans stora stöd i livet har istället varit hans farmor, som alltid funnits där och som alltid stått på hans sida. När hon blir sjukare och sjukare tvingas Chris pappa så småningom att för hennes egen säkerhets skull flytta henne till ett hem, något som Chris väljer att istället se som ett svek mot farmodern.

Efter ett gräl med föräldrarna får Chris idén att rymma med sin farmor, att ta med henne till Irland – till det hem hon så många gånger pratat om men som hon aldrig återsett sen hon och Chris pappa flyttade för många år sedan. Sagt och gjort, Chris hämtar upp farmodern på hemmet och de hoppar på ett tåg norröver.

Men saker och ting är så klart inte så enkla som Chris tror, farmors alzheimer ställer till det och till slut börjar Chris själv tvivla på vad han tagit sig till.

”Chokladmåne” är en fin berättelse om kärlek och svek, och en påminnelse om att vi kanske inte alltid vet allting om våra nära och kära.

"Chokladmåne" av Mary Arrigan

Annonser
 

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s